TISZADOB KÖNYVTÁRI, INFORMÁCIÓS ÉS KÖZÖSSÉGI HELY

TISZADOB KÖNYVTÁRI, INFORMÁCIÓS ÉS KÖZÖSSÉGI HELY

Településünk kettős funkciójú könyvtára, közel 10.000 dokumentumával, a hét minden munkanapján szeretettel várja kedves látogatóit!

 

Elérhetőségek:
Könyvtár címe: 4456 Tiszadob, Mátyás Király utca 9.
Telefon: 06 20 588 9399
E-mail: konyvtar-dob@freemail.hu
Könyvtáros: Fábriné Somlyai Beáta

 

Nyitva tartás:
Hétfő: 1200 – 1630
Kedd: 0800 – 1200  1300 – 1630
Szerda:  0800 – 1200  1300 – 1630
Csütörtök: 0800 – 1200  1300 – 1630
Péntek: 0800 – 1200  1300 – 1630
Szombat: 0900 – 1200

 

A könyvtár szolgáltatásai:

Könyv-és folyóiratkölcsönzés
Helyben használat
Információszolgáltatás
Kulturális és közösségi rendezvények
Számítógéphasználat, internet-hozzáférés
Könyvtárközi kölcsönzés

 

2019-re előfizetett folyóiratok:

Állatvilág, Diana Horgolási Ötletek, Erdélyi Konyha, Herbáció, Kabóca, Kiskegyed Recepttár, Kreatív Gyermek, Men’S Health, National Geographic Magyarország, Nők Lapja, Okos Ovis, Rubicon, Szabolcs-Szatmár-Beregi Szemle

 

Közel két éve már, hogy településünk a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer tagja lett, s ez a nagyszerű kollégák segítségével támogatott időszak alatt, intézményünk és településünk sokat profitált abból a számtalan előnyös juttatásból, melyet a KSZR folyamatosan biztosít, s az ígéret élő, minőségi szolgáltatást hozó valósággá vált.

 Melyek is ezek?

  • Védelmet, biztonságot, összetartozást jelentő, sokszor napi szintű szakmai kapcsolat.
  • Folyamatos dokumentum beszerzés, egy tucatnyi időszaki kiadvány és évi közel 200 új könyv kerül be állományunkba teljes feldolgozással. Több ízben a könyvesboltok legnépszerűbb, legfrissebb ajánlatait is megtalálhatják az olvasóink a polcokon.
  • Esztétikus, olvasóbarát, modern könyvtári arculat kialakítása valósult meg, melyre egy könyvtáros csak legmerészebb álmaiban gondolhat. Tavaly, komoly anyagi ráfordítással teljesen megújult a könyvtár bútorzata, ahol a könyvekkel éppen csak most ismerkedő tipegők, de a nyugdíjaskorúak is jól érezhetik magukat, megtalálva a maguk kis olvasósarkát. Elismerő, csodáló olvasói tekintetek árulkodnak a szép eredményről.
  • Informatikai, technikai eszközellátottságunk is fejlődött, két számítógép, multifunkciós nyomtató, digitális fényképezőgép ennek az ékes bizonyítéka.
  • Ma már évi több alkalommal, különleges rendezvényekkel színesíthetjük lakóhelyünk kulturális, közösségi életét, megtalálva a gyermekeket és az időseket egyaránt. E szívderítő élményekről, megismételhetetlen pillanatokról sok-sok derűs, csillogó szempár tanúskodik. Igazi húsvér írókkal való üdítő találkozások, zenés, interaktív rendezvények, biológus-kutatók tartotta előadások, mese továbbképzés, elismert színészek varázslatos közelsége mind-mind belefér ebbe a kézhez kapott kincsesládába. Nemcsak szellemi táplálékkal kényeztetjük látogatóinkat, de számos kézműves foglalkozáshoz is kapunk anyagi segítséget.

Most már biztosan tudom, hogy jó döntés született, amikor a fenntartó önkormányzatunk aláírta az MZSMVK-val való megállapodást.

Szeretettel várjuk látogatóinkat megszépült intézményünkben a hét minden munkanapján sőt szombaton délelőtt is!

Hétfő délutánonként pedig minden ügyes kezű, horgolni szerető vagy megtanulni akaró hölgyet hívunk a másfél éve jó hangulatban működő Cérna-partyra, melynek szakmai vezetője Gulyás Jánosné.

 

 

                                                                                       Fábriné Somlyai Beáta

                                                                                             könyvtáros

Back to Top

Nagyítás