Avató ünnepség A Széchenyi István Általános Iskolában

Avató ünnepség A Széchenyi István Általános Iskolában

Nincs hozzászólás a(z) Avató ünnepség A Széchenyi István Általános Iskolában bejegyzéshez


— 2011. 10. 17. —

Tisztelt Polgármester Úr! Jegyző Úr!

Tisztelt Intézményvezetők! Kolléganők! Kollégák!

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

 

Meleg szeretettel köszöntök Mindenkit ezen a fázós őszi reggelen.

  1. október 17-e van ma, és ünnepelünk. Fontos dátumként kerül be ez a nap iskolánk történetébe. Mától ebben a megújult, megszépült iskolában folytatjuk a 2011-2012-es tanévünket.

            Szeptember 1. óta 6 különböző helyen folyt a tanítás 6 héten keresztül. Nem volt könnyű megszervezni a pontos tanévkezdést, és biztosítani a nyugodt körülmények között folyó tanítást, de településszintű összefogással mégis sikerült. Köszönöm minden kollégámnak, munkatársamnak a rendhagyó körülmények között végzett munkát.

            Megköszönöm azok segítségét és türelmét, akik szeptember 1-jétől otthont adtak azoknak az osztályoknak, amelyek a Kisiskola 6 tantermében már nem kaphattak helyet. Az 5. b osztály és a 6. osztály a Könyvtárban tanult eddig. Köszönet Fábriné Somlyai Beáta könyvtár-vezetőnek. A 7. osztály a Faluházban tanulhatott, ezért köszönet illeti Oláhné Nagy Ágnes faluház vezetőt. A 8. osztályt a Tanodába helyezhettük el, amelyért köszönetet mondok Galyas Józsefnek és Gadnai Gábornénak. A felsorolt osztályoknak és azoknak, akik eddig a Kisiskolában voltak, mától ebben az épületben lesz a tantermük.

            A 3. b osztály eddig a Családsegítő épületében volt és mától a Könyvtár emeletén kialakított tantermükben folytathatják a tanulást. Köszönöm a segítséget Mészárosné Sándor Ágnesnek.

            A 2. a osztály az Óvodában kezdte meg a tanévet nagyon jó körülmények között. Ők maradnak a megszokott helyükön. Köszönöm a megértő együttműködést Bertalan Lászlóné óvodavezetőnek.

 

Tisztelt Vendégek! Kollégák! Szülők!         

Kedves Gyerekek!

 

Tiszadobon 351 éve folyik iskolarendszerű oktatás. Ez az iskola, amelynek a felújítását ma ünnepeljük 1982. szeptemberében fogadta először az iskolás gyerekeket. Úgy emlékszem rá, mintha tegnap lett volna, pedig közel 30 éve volt, hogy felavattuk ezt az iskolát.

Vagyis, közel 30 éves ajtók, ablakok, radiátorok, kazánok és világítótestek cserélődtek ki, újultak meg az energia- hatékony felújítási programban. Az épület teljes külső hőszigetelt burkolatot és vastag tetőszigetelést kapott.

A felújítás pénzben kifizetett értéke több, mint 100 millió forint, de az igazi értéke számunkra felbecsülhetetlen, mert mostantól a miénk, mindannyiunké ez a szép iskola, akik itt dolgozunk és itt tanulunk. Vigyázzunk is rá, mint a szemünk fényére, és becsüljük is meg! Nem lesz könnyű feladat, de ezt is meg kell tanulni! Mostantól még inkább vállalnia kell a felelősséget az iskolánk minden tanulójának és dolgozójának az épület külső és belső épségéért, tisztaságáért. Ne feledjük: sokan leszünk egy épületben, egy udvaron, kicsik és nagyok együtt, nap mint nap.

            Sok újdonságot, újszerű helyzetet és feladatot is hoz magával ez az “összeköltözés”, a Kisiskola elhagyásával. Segítenünk kell egymást, ahogyan egy nagy és szerető családban szokás. Hiszen csak összefogással, és szeretettel tudjuk megoldani mindazokat a feladatokat, amelyek ránk várnak.

Saját tapasztalatomból tudom, hogy a szeretet mindent megold. A szeretet türelmes, megértő, segítő, együtt érző, problémamegoldó, vadócot betörő,- szelídítő, könnyletörlő, vigasztaló, mosolyfakasztó és szeretetszülő.

Bizonyára a szeretet adott erőt, energiát azoknak a szülőknek, akik időt és fáradtságot nem kímélve, hozzájárultak munkájukkal és pénzükkel a festés, mázolás, takarítás elvégzéséhez.

Az Iskolai Szülői Munkaközösség felajánlásával és irányításával közel 50 szülő dolgozott – az iskolai alkalmazottak és a közmunkásokkal együtt – a felújított iskolában az elmúlt 2 hétben azért, hogy ma végre megkezdődjön a tanítás. Köszönöm nekik ezt a nagyszerű összefogást.

Külön köszönöm mindezt az Iskolai SZMK új vezetőjének Oláhné Juhász Mónikának. Áldozatos, szorgalmas munkájukat az iskola igazgatósága írásban és személyre szólóan is meg fogja köszönni.

            Köszönetet és elismerést érdemelnek iskolánk dolgozói, pedagógusai az átköltözés és beköltözés nagy munkájának lelkiismeretes lebonyolításáért. Szegedi Zoltán gondnokunk és Czene László karbantartó név szerint is elismerést érdemelnek.

            Külön köszönetet mondok a fenntartó Önkormányzatunk vezetőinek, akik a felújítási program megvalósításán munkálkodtak.

Köszönöm a közmunkások munkáját és vezetőjük, Száraz József segítségét.

 

Kedves Gyerekek! Kedves Kolléganők! Kollégák!

 

Kérlek Benneteket, hogy a mai nappal vegyétek birtokba megújult, szép iskolánkat.

Kívánok eredményes tanulást és tanítást, szép sikereket az iskolánk hírnevének öregbítése mellett -, az iskolánk minden tanulójának, pedagógusának és technikai dolgozójának.

SZERESSÉTEK AZ ISKOLÁT!

Köszönöm a figyelmet.

 

Tiszadob, 2011. október 17.

 

Vitányi György

     igazgató

  

  

      

 

About the author:

Leave a comment

Back to Top