PÁLYÁZATOK

 

EFOP-1.5.3-16-2017-00086 pályázati tájékoztató 2020.01. hónaptól 2020.10. hónapig:

2020.január:

Január hónapban is folyamatosan szállítja a falubusz a betegeket a polgári rendelőintézetbe, délelőtti és délutáni szakrendelésekre egyaránt.

A gyógypedagógus szakember munkavégzése folyamatos, a helyi általános iskolában és az óvodában. Egyre több a fejlesztésre szoruló gyerek. Nagyon hiányzik gyerekeknek,pedagógusoknak és szülőknek is egyaránt a logopédiai fejlesztés,rengeteg a beszédhibával küzdő gyerek. Sajnos a logopédus szerződése lejárt,bízunk benne,hogy hamarosan sikerül újra foglalkoztatni.

Az óvodában a Gyermekkuckó havi egy alkalommal működik ,az önkéntes tréningen részt vett óvónők közreműködésével. A gyerekek örömmel tevékenykednek a szabadidős foglakozásokon. Kézműves,zenés,táncos,verses,mesés fejlesztéseken vesznek részt.

2020.március:

Március hónaptól mindenki örömére újra munkába állt a logopédus. Az óvodában és az iskolában is nagy szükség van a munkájára, rengeteg a beszédhibával küzdő gyerek.

A koronavírus járvány a pályázatban és az ehhez kapcsolódó intézményekben is felülírta a betervezett feladatokat.

Az óvoda és az iskola 2020.03.16-tól bezárta kapuit, az iskolában online oktatásra tértek át.

Feladatunk alkalmazkodni a kialakult helyzethez, és lehetőség szerint a legtöbb betervezett tevékenységben online megtalálni az utat a lakossághoz.

Ennek megvalósítására létrehoztunk egy Facebook csoportot –Nem vagy egyedül!-Tiszadob csoport néven.

Ebben a csoportban kívánjuk tartani a kapcsolatot a szülőklubbal,a teljes lakossággal,az ifjúsági klubbal.

Közérdekű információkat osztunk meg a csoportban, valamint igyekszünk azokat a témákat megosztani,melyeket a Szülőklubban,a Csereszív összejöveteleken,az Ifjúsági klubban egyébként is érintettünk volna.

2020.április:

A kialakult vírushelyzet új feladatok elé állított bennünket,szükségessé vált a feladatok újratervezése,az online megvalósításra való átállás.

Mindannyiunk számára új a feladat.

-A logopédust és a gyógypedagógust is kértük a feladatok online továbbítására,az internettel nem rendelkező gyermekek számára borítékban juttatjuk el a fejlesztő feladatokat.Senki nem marad ki a fejlesztésből.

-Az online facebook csoport nagyon jól működik, bár még kevésbé aktív a lakosság,de mindenki próbál alkalmazkodni a kialakult helyzethez.

-A nyári hónapokra tervezett Családi nap meghívott résztvevőit a vírushelyzet miatti kormánydöntés értelmében ebben a hónapban lemondtuk.

-A falubusz nem közlekedik tovább, a Járóbeteg Szakrendelő Polgáron a vírus miatt bezárt.

A márciusban kialakult vírushelyzet miatt úgy döntöttünk, hogy a Szülőklub,a Csereszív klub nyugdíjasai,és jelentkező önkéntesek segítségével az anyagi lehetőségeinkhez mérten mosható textil maszkokat fogunk készíteni a legveszélyeztetettebb korosztály számára.

Polgármester úrral történt egyeztetés után az Önkormányzat kiegészítette a rendelkezésre álló keretet és így a cél már a teljes lakosság részére történő maszk varrás lett.

9 önkéntes szülővel,nagyszülővel indult el a nagy munka,majd időközben további jelentkezőkkel 15 főre bővült a varrók száma.

2020.május:

A vírushelyzet továbbra is fennáll,ezért minden tervezett és folyamatos programmal,tevékenységgel ,ahol a lehetőségek engedik,online megvalósításra tértünk át.

Továbbra is online végzi fejlesztő tevékenységét a gyógypedagógus,néhány gyerek kivételével,akinek nem áll rendelkezésre internet elérhetőség, továbbra is papír alapon kapják a fejlesztő feladatokat.

A logopédiai feladatokat borítékban juttatjuk el a szülők részére,2 hetente egy több feladatból álló borítékot kapnak,hogy minden napra jusson feladat.

Együttműködőek,de nagyon nehéz dolguk van,mert sajnos sok szülőnek az alapvető feladatok is nehézséget okoznak,így a gyerekeknek néhány szülő nem is tud segíteni.

Van ahol a nagyobb testvér veszi kézbe ezeket a dolgokat és segít a kisebbnek.

Április 3.hetére 1300 db maszk készült el,9 majd még 6 szülő-nagyszülő segítségével.

Május elején újabb adag, most már gyerek méretű maszkok varrását is elkezdték lelkes önkénteseink,így május végére 3300 db maszkot varrtak,melyet kolléganőimmel személyesen vittük el minden háztartásba.

Mindenki nagyon örült a maszkoknak,hiszen jelenleg az 1000 Ft-ot is eléri egy maszk ára,és sokan ezt nem engedhetik meg maguknak,hogy megvásárolják.

Örülünk,hogy tudtunk segíteni a lakosságnak ötletünkkel.

2020.június:

Lassan kezd visszaállni az élet a normális kerékvágásba, de a szigorítások még érvényben vannak, ezért rendezvényt,programot továbbra sem szervezhetünk.

Még működik az online iskola, óvoda, június 15-ig.

A veszélyhelyzet 06.18-án megszűnt!

A hónap második felében ismét kezdetét vette a Szünidei gyermekétkeztetés,a higiéniai előírásokat továbbra ia maradéktalanul betartva.

A játszóház helye most a megszokott iskolától eltérően a Réti Mátyás Faluház.

A kezdetekben nagyon kevés 6-8 fővel kezdtünk, még érezhető volt a vírus hatása, nem merték közösségbe engedni a gyerekeket, azonban volt olyan szülő, akinek muszáj volt menni dolgozni és ezért hozták a gyerekeket a játszóházba. Kézműves foglalkozásokat és szabadtéri játékokat szerveztünk a gyerekeknek,melyet nagy örömmel végeztek.

2020.július:

A hónap első két hetében folytatódott a szünidei gyermekétkeztetéshez kapcsolódó gyermek játszóház.

A résztvevők számában továbbra is érzékelhető,hogy még mindig nem szívesen engedik közösségbe a gyerekeket a szülők a vírustól való félelem miatt.

A gyerekeknek változatos zenés, táncos,kézműves foglalkozásokat, kivetítős mese mozit szerveztünk,melyet nagyon élveztek a gyerekek.

2020.szeptember:

Már úgy tűnt,hogy lassan visszaáll minden a normális kerékvágásba,most úgy tűnik,ismét óvatosságra intenek bennünket.

Mivel autóbuszos kirándulás szervezésének lehetőségét elvetettük az újra támadó koronavírus miatt,

ezért a második honismereti kirándulást az Ifjúsági klub részére kerékpáros túraként szerveztük meg.

A kiránduláshoz csatlakoztak a Szülőklub rendszeres résztvevői is,így szép számban összegyűltünk.

Településünkön található a csodálatos Andrássy kastély,melyet sok szülő és tanuló sem látott még belülről,ezért egy tárlatvezetéssel egybekötött kastélylátogatást szerveztünk,sétáltunk egy nagyot a kastély kertjében és a területet átölelő Holt-Tisza partján. Ezt követően kerékpárral mentünk át a közeli Tiszadadára,a varázslatos hangulatot árasztó Tiszai Öreghalász Csárdába,ahol egy finom ebédet fogyasztottunk el a csodálatos szabadtéri teraszon.

Néhány diák és szülő az erre a célra bérelt kisbusszal érkezett,nekik nem volt kerékpárjuk.

A túra nagyon jól sikerült,a hónapokig tartó bezártság és korlátozások után jó volt a szabad levegőn,madárcsicsergésben,csodás környezetben kerékpározni együtt egy nagyot.

Szeptember 30-án és október 1-én két online élő adás keretében rendeztük meg az Alkohol és drog káros hatása a fiatalokra című előadást,melyet településünk polgárőr parancsnoka,Bán Gábor tartott meg.

Az online élő bejelentkezés ellenére szép számban tekintették meg az előadást,mely a fiatalok és a szülők számára egyaránt hasznos információkkal szolgált korunk fiatalságát érintő két legnagyobb problémával kapcsolatban.

2020.október:

Az ismételten fenyegető vírushelyzet miatt sajnos nem tudjuk megtartani a közös főzést a Csereszív klub keretében, valamint a Házipénztár tréning is halasztásra kerül emiatt. Településünkön többen is fertőzöttek lettek,már nem lehet követni a kontaktokat, így nem merjük felvállalni egy esetleges tömeges megfertőződés lehetőségét. A felsorolt eseményeket hosszabbítás esetén a tavaszi időszakban tervezzük megvalósítani.

Az óvodában már működik a gyermekkuckó, melyben ismét nagy örömmel vesznek részt az ovis gyerekek.

Az Ifjúsági klub képzéstámogatásban résztvevő tagjai számára az október az utolsó kifizetési hónap.

Az Ifjúsági klub tagjai online feladatokat kapnak a pandémiás időszakra való tekintettel.

 

EFOP-1.5.3-16-2017-00086   – Együtt a humánszolgáltatás fejlesztéséért – Egészségünkre!

2019.május 24.-én  Egészségünkre ! –Információs nap valósult meg a pályázat keretében, melybe ezen alkalommal a helyi óvodás gyerekeket vontuk be. Terveztük a szülőkkel a közös programot,de az időjárás sajnos közbeszólt,és így a szülők nélkül valósult meg a program,mert a szabadtér helyett „beszorultunk” az Andrássy kastély nagytermébe.

A nap első részében Szabó Eszter Anna védőnő tartott játékos kivetítéssel egybekötött előadást a gyerekeknek az alapos tisztálkodás fontosságáról és  a fogmosás helyes technikájáról és fontos szerepéről. Az információs nap 4.-egyben utolsó állomása-a gyerekek részére az előadás után szervezett játékos,interaktív vetélkedő volt,a videóban elhangzott ismeretekre építve.  Ezt követően 30 kg friss,bio,helyi termelőtől vásárolt földieperrel kedveskedtünk a gyerekeknek.

EFOP-1.5.3-16-2017-00086   – Együtt a humánszolgáltatás fejlesztéséért – Advent 2019

2019.december 13-14-re Szülőklub,Csereszív és Ifjúsági klub összejövetelt hirdettünk meg .

A klub foglalkozások  témája a települési Adventi Forgataghoz a helyszín díszítése volt.

Nagyon sok erős férfi kézre volt szükségünk,mert a nehéz és szúrós fenyőágakkal nem bírtunk.Szerencsére jelentkeztek férfiak ,akik nagy segítségünkre voltak  a díszítésben. Az anyukákkal és nagymamákkal a díszeket helyeztük el a felállított sátrakon és a fenyőágakon.

2019.december 14.-én a település Adventi forgatagában a Szülőklub segítségét  kértük a vendégek fogadásában,a forró tea és a bejgli kóstoltatásában,illetve a délelőtti órákban az utolsó simítások elvégzésében is.Helyükre kerültek a gáz zsámolyok,az asztalok, az égősorok.

Szenzációs hangulatú,hatalmas tömeget megmozgató Adventi Forgatagot varázsoltunk.

EFOP-1.5.3-16-2017-00086   – Együtt a humánszolgáltatás fejlesztéséért – Két keréken az egészségünkért

2019.szeptember 20.-án közös programot szerveztünk a Csereszív,a Szülőklub és az Ifjúsági klub összehívásával,és megrendeztük  a „Két keréken az egészségünkért „kerékpáros túrát.

18 km távot tűztünk ki célul, melyet idősek, fiatalok egyaránt sikerrel teljesítettek. Nagyon jó hangulatban telt el a délután.

Mindenkinek tetszett a kerékpározás ötlete, hiszen nagyon fontos lenne a rendszeres mozgás egészségünk megőrzése érdekében, de egyedül senki nem szívesen indul útnak a település határában.

Csodálatos élményt nyújtott a Tiszadobot körül ölelő természet,és az időjárás is nagyon kegyes volt hozzánk.

EFOP-1.5.3-16-2017-00086 Együtt a humán szolgáltatás fejlesztésért

Dokumentum megtekintése

EFOP-1.5.3-16-2017-00086 Falubusz,mint alternatív közlekedési lehetőség

2018.októbere óta a pályázat jóvoltából a Falubusz havonta 10-15 alkalommal ( igény szerint) szállítja a betegeket Tiszadobról a Polgári Rendelőintézetbe /PÉTEGISZ/ ,orvosi vizsgálatokra,kezelésekre.Nagy segítség ez a lehetőség a település lakosainak,mert a buszközlekedés elég rossz,és nagyon sokat kellene várni egy-egy vizsgálat után,mire visszaindulna a járatos busz.
A falubusz igény szerint naponta kétszer közlekedik,délelőtti és délutáni rendelésre is szállítja a betegeket.A lakásukon veszi fel őket,és oda is szállítja vissza.Előre egyeztetés történik,jelzik a betegek,ki-mikorra igényli a szállítást.Óriási segítség ez számukra.

EFOP – 1.5.3-16-2017-00086 Advent 2018 Ifjúsági klub, Szülő klub, Csereszív összejövetel

2018.decemberében a helyi Ifjúsági klub,a Szülőklub és a Csereszív program keretében hagyományteremtő céllal megszerveztük településünk első Adventi forgatagát.
Az Ifjúsági klub és a Szülőklub  tagjai segítettek az előkészületekben, a díszítésben.A Csereszív klub-ban a helyi Nyugdíjas Baráti kör  résztvevői részére vásároltuk meg a sütéshez szükséges összes alapanyagot,melyből a nyugdíjasok finomabbnál-finomabb süteményeket készítettek az Adventi forgatagba látogatóknak.A Tisza-parti cérnaparti nyugdíjasai részére karácsonyi díszeket és horgolt díszek készítéséhez szükséges anyagot vásároltunk,melyből szebbnél-szebb díszeket készítettek az Adventi forgatagba.
Több,mint 500 ember látogatott ki a forgatagba,nagyon nagy sikert arattunk a pályázat segítségével megrendezett első Adventi forgatagon.

EFOP – 1.5.3-16-2017-00086 Sportnap, sportbörze képei 2019

2019.július 06.-án Sportnap-Sportbörze került megrendezésre a csodálatos Andrássy kastély parkjában. 
Az esemény előtt 4 próba versenyt hirdettünk meg,melyen 12 gyerek vett részt.
A 4 próba állomásai: kosárlabda büntető dobás,petanq, íjászat,darts.
Vendégünk volt Majoros János-bringakirály,aki exrtém bringashow-val kápráztatta el a résztvevőket,és beszélt arról,hogyan került az életébe az extrém sport,és milyen eredményeket ért el a sportban.
Meghívtuk Dr.Tóth Andrea Noémi Fitness instruktort,aki FitFight bemutatót tartott,és közös mozgásra invitálta a résztvevőket,ezáltal is erősítve a sport fontosságát.
A diósgyőri Lovas-Íjász Egyesület tartott íjász bemutatót,és segített a 4 próba verseny lebonyolításában,melynek egyik állomása az íjászat volt.
Eredményes napot zártunk,örömmel vettek részt a gyerekek a Sportnapon.

EFOP – 1.5.3-16-2017-00086 Helytörténeti vetélkedő 2018 december

2018.októberében Helytörténeti vetélkedőt hirdettünk meg a helyi-felső tagozatos-általános iskolások körében,melyre 9-egyenként 3 fős-csapat jelentkezett.
Felkészítésükben 3 fő pedagógus-mentor vett részt 10 héten keresztül.A nagy megmérettetésre 2019. decemberében került sor.A csapatok nagy izgalommal készültek és maximálisan helyt álltak a Helytörténeti vetélkedőn.Rengeteg új és hasznos ismerettel gazdagodtak csodálatos településünk múltjában kutatva.

EFOP – 1.5.3-16-2017-00086 Egészségnap 2018 képei

Teljes dokumentum megtekintése

EFOP – 1.5.3-16-2017-00086 Ifjúsági klub honismereti kirándulás Poroszló 

2019.július 23.-án az Ifjúsági klub tagjaival és a Szülőklub tagjaival ellátogattunk Poroszlóra, a Tisza-Tavi Ökocentrumba.
Csodálatos élményekben volt részünk,fantasztikusan szép a Tisza-tó és környéke,a tó élővilága,az óriási méretű halak,a környezet,az állatvilág.
A gyerekek és a szülők nagy része még soha nem járt Poroszlón.
Az Ökocentrumban tett látogatás után mindenki a vendégünk volt egy ebédre,a Tavirózsa étteremben,és egy közös fagyizásra.Fáradtan,de tele új élményekkel és ismeretekkel tértünk haza.

EFOP-1.5.3-16-2017-00086 Egészségünkre! Információs nap-Dietetikus előadásának képei

 

2019.februárjában a vendégünk volt Lőrincz Andrea és Sorosinszki Katalin ,a nyíregyházi Józsa András kórház dietetikusa.21 fő részére tartott előadást a helyes táplálkozás fontosságáról és nyújtott személyre szabott tanácsadást a résztvevőknek.

Tájékoztatás az EFOP – 1.5.3-16-2017-00086 azonosítószámú pályázatról

Teljes dokumentum megtekintése

EFOP-1.5.3-16-2017-00086 „Együtt a humán szolgáltatás fejlesztéséért”

Teljes dokumentum megtekintése

ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE TISZADOB NAGYKÖZSÉGBEN – TOP-3.2.1-15-SB1-2016-00032

Teljes dokumentum megtekintése

A TISZADOBI NAPSUGÁR ÓVODA ÉPÜLETENEGRETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE – TOP-3.2.1-15-SB1-2016-00068

Teljes dokumentum megtekintése

 

Back to Top

Nagyítás