Szabad vállalkozási zóna

Szabad vállalkozási zóna

Nincs hozzászólás a(z) Szabad vállalkozási zóna bejegyzéshez

Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő Bán György polgármester urat tájékoztatta a következő szabályokról. Polgármesterünk meg kívánja osztani a lakossággal.

Tájékoztató

Az országban 47 térség – köztük a Tiszavasvári és Ibrány-Nagyhalászi térség – szabad vállalkozási zóna lett. A kormány ezzel segítséget nyújtott ennek a szabolcsi térségnek. Ez kézzelfogható eredmény Rakamaz, Szabolcs, Szorgalmatos, Timár, Tiszadada, Tiszadob, Tiszaeszlár, Tiszalök, Tiszanagyfalu, Tiszavasvári, Balsa, Buj, Gávavencsellő, Ibrány, Paszab, Tiszabercel településnek.

Az ide új beruházást hozó, fejlesztést végrehajtó, munkahely teremtő vállalkozások adókedvezményt, fejlesztési támogatást és adminisztrációs segítséget kapnak. Ha ez a terv megvalósul, és új vállalkozások jönnek létre, települnek ide, akkor több lehet a munkahely, erősödhet a térségünk versenyképessége.

Azok a vállalkozások, amelyek 100 milliós beruházást hajtanak végre és a zónában működnek fejlesztési adókedvezményt is kaphatnak.

A zónában minden új munkavállaló után 2 évig nem kell szociális hozzájárulási adót fizetni, a harmadik évben is csak 14, 5 százalékot a 27 százalék helyett 100 ezer forintos bruttó bérig. Emellett 100 ezer forintig szakképzési hozzájárulást sem kell fizetni. Ráadásul minden új munkahely létrehozásához 400 ezer forintos támogatást kap a vállalkozó.

About the author:

Leave a comment

Back to Top